top of page

DANS

208 1B1A0078.JPG

KLASSIEKE DANS: HEDENDAAGSE

Deze cursus is vanaf 12 jaar. Ook hier wordt er gewerkt aan klassieke technieken en lichaamsbeheersing, maar komt er ook nog expressie bij. Verschillende technieken (zoals draaien, sprongen, grondwerk), gebruik van zwaartekracht, lijnen & flow  en bewegingspatronen worden gecombineerd tot een dynamisch, creatief geheel.

KLASSIEKE DANS: BALLET

Ballet is dé basis van alle dansvormen en is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens een balletles oefen je eerst een perfecte houding en techniek aan de barre en daarna in het midden van de zaal en eindig je ook met een dansje.

210 1B1A9694.JPG
120 1B1A8306.JPG

KLASSIEKE DANS: POINTES

Dansen op spitsen of pointes. Hiervoor is een basis van ballet of hedendaagse dans vereist en er kan mee gestart worden vanaf 12 jaar. Tijdens de les wordt er in verschillende niveaugroepen gewerkt.

KLEUTERDANS

Voor kleuters van 3,5j – 6jaar: op een speelse manier worden dansen aangeleerd en leren kleuters het plezier ontdekken van bewegen op muziek

118 1B1A7133.JPG
110 1B1A8654.JPG

KINDERDANS

Voor kinderen van 1-2de leerjaar : bij deze kinderen worden al dansen/danspassen aangeleerd op muziek die zij graag horen.

STREETDANCE/HIP-HOP

Vanaf het 3de leerjaar wordt er overgegaan van kinderdans naar streetdance/hiphop. Zowel muziek als bewegingen zijn moeilijker, muziek wordt ook aangepast aan deze leeftijdsgroep.

215 1B1A9408.JPG
106 1B1A8826.JPG

 BREAKDANCE & URBAN

Breakdance is vanaf 2de leerjaar tot en met 1ste middelbaar: dit is een dansstijl waarbij dans wordt gecombineerd met acrobatische oefeningen.
Urban is vanaf 1ste middelbaar tot 3de middelbaar. Urban is de verzamelnaam voor alle hiphopdansstijlen (hiphop, streetdance, popping/locking & breakdance)

CLIPDANCE

vanaf 3de leerjaar is er clipdance: bepaalde clips worden perfect nagedanst. Niet altijd eenvoudig maar wel supertof. Dansers mogen soms zelf de clipdance kiezen die ze willen aanleren.

123 1B1A8381.JPG
102 1B1A7873.JPG

VOLWASSENDANS: VOLWASSENEN

Streetdance voor VOLWASSENEN: dit is een individuele dansvorm voor volwassenen vanaf 18 jaar. Streetdance is 1 van de meest populaire dansstijlen van dit moment, een dansstijl met dynamische moves op de meest recente muziek. Het is een combinatie van hiphop, funk en urban. Voor deze les is er geen ervaring vereist.

VOLWASSENDANS: JONGVOLWASSENEN

Streetdance voor JONGVOLWASSENEN: 1 van de meest populaire dansstijlen van dit moment, een dansstijl met dynamische moves op de meest recente muziek. Het is een combinatie van hiphop, funk en urban. Deze les is geschikt voor dansers van 18 tot 35 jaar met al wat danservaring.

116 1B1A8994.JPG
Foto 16B omnidans.jpg

VOLWASSENDANS: POWERDANCE



Powerdance is een afwisselende mix van aerobic, zumba en de beste freestylemoves. Er wordt niets aangeleerd: het is enkel dansen, volgen en genieten!

bottom of page